Criteria

Criteria voor wonen bij Het Andere Wonen Leeuwarden

Criteria
Het Andere Wonen ontwikkelt woonclusters met een combinatie van appartementen in de sociale huursector en (lage)middenhuur. Speciaal voor mensen met een inkomen onder of net boven de sociale huur inkomensgrens. In dit segment is de vraag groot, maar het aanbod klein. Daarom hebben we een aantal criteria waaraan we onze bewoners checken.

Indicatie voor zorg
U of uw partner heeft een vorm van dementie of een andersoortige zorgvraag en u heeft een indicatie voor zorg.  Bij voorkeur een indicatie voor zorg met verblijf (op basis van een ZZP). Heeft u dat?  Dan komt u in aanmerking voor een eigen volwaardig appartement bij Het Andere Wonen Leeuwarden.

Op basis van een Persoonsgebonden Budget (PGB) gaan we kijken welke ondersteuning u nodig heeft bij Het Andere Wonen Leeuwarden. Samen met Martha bepaalt u wat uw behoefte is aan ondersteuning en zorg.

Nog geen indicatie?
Heeft u nog geen indicatie, kijk dan voor meer informatie op CIZ link.
Wilt u uw ZZP omzetten in PGB, kijk dan voor meer informatie op Per Saldo of Zorgwijzer Uiteraard helpen wij u graag bij dit traject.

“Een inkomenscheck is bij ons onderdeel van de inschrijving.”

Inkomenscheck
Onze appartementen zijn ontwikkeld voor bewoners met een inkomen onder of net boven de sociale huur inkomensgrens. Dat betekent dat we uw inkomen checken volgens de wettelijke regels, zodat we zeker weten dat u hiervoor in aanmerking komt. Zo zorgen wij ervoor dat onze appartementen worden bewoond door de juiste bewoners. Wilt u zelf weten of u valt binnen de inkomensgrens? Check dan de website van de overheid.

Wilt u bij ons wonen? Maak een afspraak.